De Groote Molen in Zoeterwoude. (Foto: Chris de Waard).

Kaapstander Groote Molen Zoeterwoude gerestaureerd

De gerestaureerde kaapstander van de Groote Molen in Zoeterwoude is op zaterdag 10 september te bekijken. De molen neemt met het historische hijswerktuig deel aan de eerste dag van de Open Monumentendagen. Een kaapstander is bedoeld om zware dingen met menskracht omhoog te takelen.

De molen staat tussen Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk, aan het einde van het Molenpad. Hij wordt in bedrijf gehouden door een vrijwillige molenaar. De molen is maalvaardig en maalt in circuit, dit wegens de afdamming van de voorboezem in 1972. Dit  betekent dat hij hetzelfde water rondpompt. De Groote Molen is de oudste molen in eigendom van de Rijnlandse Molenstichting.

Het thema van de Open Monumentendagen op 10 en 11 september is dit jaar duurzaamheid.

Duurzaamheid Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×