(Foto: Pepijn van Wezenberg).

Topfitte Randy Wolters zit zonder club: 'Verheydt en Kemper zien me graag komen'

In afwachting van een nieuw voetbalavontuur houdt Randy Wolters deze zomer zijn conditie op peil bij de Vereniging van Contractspelers (VVCS). De transfervrije linksbuiten uit Leiden, met meer dan 300 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam, is ervan overtuigd dat de juiste club nog voor hem voorbijkomt. In een gesprek met onze mediapartner Omroep West zegt hij zeker te weten dat hij nog van waarde kan zijn voor bepaalde teams. “En dat zijn niet alleen mijn eigen woorden.”

In januari van dit jaar tekende Wolters nog voor een half jaar bij Telstar. Nadat zijn overeenkomst bij de club uit IJmuiden afliep, is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik wist van tevoren dat het voor een half jaar zou zijn”, vertelt de vleugelaanvaller. “Inmiddels is daar van alles veranderd en heb ik voor de rest ook geen contact met de mensen. De reden dat ik naar Telstar ging, had mede te maken met de aanwezigheid van de inmiddels vertrokken trainer Andries Jonker. Als hij er niet had gezeten, had ik er waarschijnlijk nooit gespeeld. In principe is het niet aan de orde om daar terug te keren.”

Ondanks het feit dat hij nu al een tijdje zonder club zit, is Wolters topfit. Vorig weekend was de Leidenaar met de VVCS in Portugal. Met onder anderen Lerin Duarte, Gyliano van Velzen, Pele van Anholt en Anouar Kali lopen er de nodige bekende namen rond bij het VVCS-team. “We hebben vier wedstrijden gespeeld”, blikt Wolters terug. “Tegen Portugal, twee keer tegen Zwitserland en tegen Spanje. Dat was goed. Je hebt weer minuten in de benen, je hebt je laten zien en en veel minuten gemaakt. Ik heb goede wedstrijden gespeeld, dus dat is positief.”

Zijn er bij die duels scouts aanwezig? “Het is niet zo dat als er mensen op de tribune zitten, ik extra mijn best doe. Ik wil altijd het maximale eruit halen wanneer ik speel. Als je je kan laten zien, is dat mooi meegenomen. Hierdoor heb ik ook wedstrijdritme: ik heb al een wedstrijd of zes, zeven gespeeld. Ik heb in dat opzicht gewoon een aardige voorbereiding achter de rug. Het is allemaal goed geregeld. We hebben leuke oefenwedstrijden gespeeld tegen Go Ahead Eagles, Fortuna Sittard en de VVCS van België.”

ADO
Het is nagenoeg elk seizoen weer raak: Wolters wordt in verband gebracht met een terugkeer naar ADO Den Haag. Alhoewel hij namens de Hagenaars slechts twaalf wedstrijden op profniveau speelde (in het seizoen 2016/17), is de band speciaal. “Ik heb in de jeugd bij Den Haag gespeeld. Daar komt de liefde vandaan. Het is altijd mijn cluppie geweest. Er zijn meerdere momenten geweest dat ik terug had kunnen komen. Het is niet zo dat ik smeek om bij ADO terug te keren. Ik word vaak benaderd vanuit sponsoren, supporters en jongens in de selectie. Thomas Verheydt en Boy Kemper zien me graag komen.”

Volgens Wolters is het voor ADO ‘graag of niet’. “Je moet je er ook welkom voelen. Tot nu toe is de mogelijkheid er nog niet geweest om terug te keren. Het is wat het is. Rustig blijven en gewoon mijn ding doen. Ik focus me op de dingen waar ik zelf controle over heb. Dat is goed eten, goed slapen, fit blijven en hard trainen. De rest moet mijn management doen.” Wolters onderhoudt nog steeds wel goed contact met ADO. “Ik ken de halve selectie, joh. Ik denk dat ik van waarde kan zijn. Dat zijn niet alleen mijn eigen woorden. Mensen met voetbalverstand zeggen dat ook, die ook naam hebben in het wereldje. Ik ben een trainingsbeest.” Wolters stelt dat zijn leeftijd, de Leidenaar is 32, het één en ander te maken heeft met het uitblijven van interesse. “Tegenwoordig is de hele hype dat jongens restwaarde moeten hebben. Daar heb je mee te dealen.”

Transfervrij
Concrete interesse blijft voorlopig uit, maar stil is het allerminst rond de rappe aanvaller. “Er is hier en daar altijd wel beweging. Ik ben niet de enige voetballer die thuis zit met wat wedstrijden achter zijn naam. Clubs moeten aan je denken, moeten het misschien een beetje gunnen. Ze moeten weten dat je transfervrij bent. Toch ben ben ik ervan overtuigd dat die club wel gaat komen. Ik ben fit en in mijn hoofd ben ik nog jong. Het zou jammer zijn als mijn loopbaan als een nachtkaars uitgaat.”

Is een stap naar de tweede divisie een optie, als een contract bij een profclub uitblijft? “Ik luister daar op dit moment nog niet naar”, is Wolters duidelijk. “Ik word gebeld door de hele tweede divisie. Het is niet aan de orde, want ik ben er nog niet klaar voor. En dat zeg ik met alle respect, want je kan er een goed zakcentje verdienen. Wie weet praten we over een half jaar anders, maar op dit moment niet. Focus is het betaalde voetbal en in principe is alles interessant waar gevoetbald kan worden. Mijn zaakwaarnemer is overal aan het kijken, over de hele wereld. We gaan zien waar het schip strandt.”

Kledingmerk
Naast zijn voetbalcarrière timmert Wolters als ondernemer aan de weg. Met zijn bedrijf Horlogekluis richt hij zich op het hoogste segment horloges. Daarnaast lanceerde hij onlangs zijn eigen kledingmerk ÉLANCE. “Ondernemen is heel leuk, maar voetballen is het allerleukst”, vertelt hij lachend. “Tot nu toe gaat het supergoed. We krijgen steeds meer naam met Horlogekluis en steeds meer vertrouwen van de mensen: er is veel mond-tot-mondreclame.” Onder meer profvoetballers behoren tot de klantenkring van Wolters. “Het is altijd goed om altijd bezig te blijven”, besluit de Leidenaar.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×