Zuid-Holland geeft het meeste uit aan ambtenarensalarissen

De provincie Zuid-Holland geeft het meeste geld uit aan het ambtenarenapparaat. Dat meldt het platform Binnenlands Bestuur op basis van Personeelsmonitor Provincies 2021. Van de twaalf provincies betaalt Zuid-Holland het meest per ambtenaar, met gemiddeld 94.200 euro per fte.

De provincie telde aan het einde van vorig jaar 1.607 medewerkers, goed voor 1.526 fte. In totaal kost het ambtenarenapparaat de provincie Zuid-Holland ruim 143,7 miljoen euro.

Jarenlang had Noord-Brabant bij elkaar opgeteld de meest prijzige medewerkers, maar sinds afgelopen jaar dus niet meer. Ten opzichte van 2020 steeg de gemiddelde loonsom in Zuid-Holland met ruim vijf procent, schrijft het magazine voor ambtenaren.

Maatschappij Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×