Het te slopen gebouw aan de Oppenheimstraat (Foto: Jelle Kuiper).

Nieuwe poging voor informatieavond over gymzaal in Professorenwijk

De gemeente Leiden houdt een nieuwe informatieavond over de bouw van een sportzaal aan de Oppenheimstraat 4a. De avond staat gepland voor 29 augustus. De eerste informatieavond op 7 juli ging niet door omdat er te weinig aanmeldingen waren.

Het oude schoolgebouw aan de Oppenheimstraat moet plaatsmaken voor een gymzaal. Overdag gaat deze zaal gebruikt worden voor basisscholen uit de omgeving, daarnaast kunnen amateursporters er terecht.

Popma ter Steege Architecten (PTSA) uit Leiden buigt zich over het ontwerp voor de nieuwe sportzaal. Tijdens de informatieavond kunnen omwonenden hun aandachtspunten en wensen doorgeven. Als het ontwerp definitief is, gaat de gemeente op zoek naar een aannemer voor de bouw. Volgens de huidige planning begint de sloop van het schoolgebouw in 2023 en wordt er een jaar later begonnen met de bouw. In 2025 moet de nieuwe gymzaal opgeleverd worden.

Hekken
De sloop van de school is er een van de lange adem. In 2013 werd een intentieverklaring getekend voor de komst van een zorg- en activiteitencentrum met appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Na protesten uit de buurt verplaatste de gemeente deze naar het Kanaalpark.

De gemeente Leiden zet binnenkort hekken om het oude schoolgebouw aan de Oppenheimstraat neer. Dit gebeurt uit voorzorg, om ongelukken rond het sterk verouderde pand te voorkomen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×