(Foto: Chris de Waard).

BVNL 'not amused' over uitstel aanpak A4

BVNL is niet te spreken over de uitgestelde aanpak van de A4 tussen knooppunt Burgerveen (Haarlemmermeer) en de aansluiting met de N14 (bij Leidschendam). Het Tweede Kamerlid Wybren van Haga gaat daarom Kamervragen stellen aan de minister van Infrastructuur.

Volgens BVNL wordt het steeds drukker op de weg. “Het geeft dan geen pas om de daarmee samenhangende files niet op te lossen door de verbreding van de A4 tussen Leidschendam en Leimuiden uit te stellen omdat er te weinig rekenmeesters zijn om de stikstofberekeningen uit te voeren,” zegt Van Haga.

Rijkswaterstaat laat weten dat de aanpak van de A4 niet voor 2025 weer van start gaat. Dat betekent dat de grootste knelpunten op de snelweg, bij het Ringvaartaquaduct en de verdiepte ligging bij Leiden, voorlopig blijven bestaan. Ook de verbetering van de snelfietsverbinding Leiden-Den Haag wordt hierdoor uitgesteld.

BVNL eist van minister Harbers dat de verbreding van de A4 en het aanpakken de grootste knelpunten alsnog doorgaat.

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×