Het Komkommerhof op de kruising van de Zegerstraat en de 5e Binnenvestgracht (Foto: Frans Wiersma).

Leidse Hofjesconcerten voor het eerst ook op Komkommerhof

Eén van de locaties waar dit jaar een concert van de Leidse Hofjesconcerten staat gepland, is het Komkommerhof. Het is voor het eerst dat er op deze plek een hofjesconcert gepland staat.

De naam Komkommerhof doet anders vermoeden, want dit hofje bestaat uit slechts één woning met een open binnenplaats ervoor. Het hofje bevindt zicht op de hoek van de Zegersteeg en de 5e Binnenvestgracht.

De Leidse Hofjesconcerten worden gehouden in het weekend van 3 en 4 september. Op zaterdag is het Verteltheater Hakawati op het Komkommerhof te zien. Een dat later is het de beurt aan Gingerella & The Blondtones.

De Hofjesconcerten worden dit jaar voor het eerst georganiseerd sinds het plotselinge overlijden van Michiel van Westering. Van Westering was initiatiefnemer en programmeur van de Leidse Hofjesconcerten die sinds 2008 jaarlijks worden georganiseerd.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×