Michiel van Westering kwam af september nog langs bij ons programma Cultuur071 om te vertellen over de Leidse Hofjesconcerten.

Programmeur Leidse Hofjesconcerten plotseling overleden

Michiel van Westering is dinsdagavond geheel onverwachts op 67-jarige leeftijd overleden. Dat meldt voorzitter Arie Feij van de Stichting Cum Laude Concerten.

Van Westering was initiatiefnemer en programmeur van de Leidse Hofjesconcerten die sinds 2008 jaarlijks door de stichting worden georganiseerd. Alleen vorig jaar konden de uitermate populaire hofjesconcerten niet doorgaan vanwege de toen geldende coronarestricties. De laatste editie was nog maar enkele weken geleden, in het weekeinde van 17 en 18 september.

Volgens Feij was het overlijden van Van Westering geheel onverwachts. “Voor zover wij wisten, was hij niet ziek. Hij had in elk geval geen corona.”

“Zijn grootste wens was dat zijn geesteskind, de Leidse Hofjesconcerten, ook na zijn dood zouden worden voortgezet”, vertelt een aangeslagen Feij. “Uiteraard gaan wij daar als bestuur van de stichting voor zorgen.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×