Loek van Zeil en Wessel Vankan voor vertrek naar het EK. (Foto: Mirjam den Outer).

Jeugdige Leidenaren spelen voor Oranje op EK basketbal

De Leidse jeugdbasketballers Loek van Zeil en Wessel Vankan komen op dit moment uit voor het Nederlandse team op het Europees Kampioenschap U16. Dat wordt deze week gehouden in Skopje in Noord-Macedonië.

De twee spelers zijn gekozen uit de 57 beste spelers jonger dan 16 jaar oud in Nederland. Uiteindelijk is deze groep teruggebracht tot twaalf, die nu voor Nederland uitkomen op het EK. Zowel Van Zeil als Vankan spelen bij ZZ Leiden Basketball U16.

Op het laatste EK promoveerde Nederland van de B competitie naar de A competitie, de hoogste competitie in Europa. De nationale ploeg moet nu proberen te handhaven. Daarvoor moeten ze niet bij de onderste drie ploegen eindigen. Tot nu toe ziet het er niet goed uit voor de Nederlandse ploeg. De drie gespeelde wedstrijden gingen allemaal verloren. Het Ek in Skopje duurt nog tot zaterdag 20 augustus.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×