(Foto en video: Mandana Sotodeh en Casper Chaudron).

Speelse activiteiten tijdens EL CID-week: 'grootste ballenbak van Europa'

De tweede dag van de EL CID-week stond in het teken van de watersport en het springkussenfestival. De activiteiten vonden plaats in het in Huigpark en werden druk bezocht door de eerstejaarsstudenten.

Het park stond vol met springkussens, marktjes en zelfs een ballenbak met 50.000 ballen. “Het is de grootste ballenbak van Europa”, zegt EL CID-voorzitter Faye Speijers. Daarnaast waren er ook kraampjes te bezoeken van verschillende watersportverenigingen. Zij informeerden studenten over hun vereniging en gaven daarnaast een demonstratie op het water. Zo werd er onder meer geroeid en gewindsurft.

Woensdagmiddag maken de nieuwe studenten kennis met de Leidse tradities tijdens de activiteit ‘Ontzettend Leidsch’. Later op de middag staat ‘Leids Lekkers’ gepland waar de studenten kunnen genieten van Leidse hapjes. De dag wordt afgesloten met de kroegentocht of een museumbezoek. Die keuze is aan de eerstejaars, maar gezien de lange rij voor de inschrijving van de kroegtocht lijken de meeste nieuwe studenten toch daarvoor te kiezen.

Leiden Maatschappij Onderwijs EL CID-week 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×