(Foto: ZZ Leiden).

Technische staf ZZ Leiden compleet

De eerder deze week aangestelde nieuwe hoofdcoach Douglas Spradley krijgt assistentie van de aangebleven Martin Houwaard en Jan Stalman. Hiermee heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de technische staf voor komend seizoen rond.

Bestuurslid Technische Zaken Rob van Hooven licht de rolverdeling toe. “Bij Martin Houwaard ligt de focus op de tegenstanders. Hij krijgt ook een rol bij de recruiting. De focus voor Jan Stalman komt te liggen op het eerste team en de ontwikkeling van de jeugd.”

Stalman was de afgelopen twee seizoenen assistent-coach bij Donar Groningen. In het seizoen 2018-2019 begon hij als assistent bij Feyenoord Basketball, maar na het vertrek van Richard den Os maakte Stalman het seizoen daar af als interim-coach, om het seizoen daarop assistent te worden van Toon van Helfteren. Stalman heeft in zijn carrière ook de nodige tijd in het buitenland gewerkt. In Duitsland was hij assistent-coach bij de U16 van Merlins Crailsheim, van 2015 tot en met 2017 was hij als assistent-coach actief bij diverse jeugdteams van het Servische Rode Ster Belgrado.

Takenpakket
Voor die tijd was Stalman onder meer assistent-coach bij het Dutch Talent Team van Donar en hoofdcoach van de U16 en U18 van de Basketball Academy Noord. “Ik was na mijn periode bij Donar op zoek naar een nieuwe uitdaging”, vertelt Stalman. “Ik vind het fantastisch dat ik dit bij Zorg en Zekerheid Leiden mag doen. Dit is een topclub en ik ben verheugd deel uit te maken van deze organisatie. Ik heb er zin in!”

Martin Houwaard was de afgelopen zes seizoenen al actief als video-analist bij de hoofdmacht van Zorg en Zekerheid Leiden. Houwaard is jarenlang trainer-coach geweest bij de Leidse basketbalvereniging. “Ik ben blij dat ik weer mee mag werken bij het eerste team en dat mijn takenpakket iets verruimd is. Ik kijk er naar uit om met Douglas Spradley en Jan Stalman samen te werken.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×