(Foto: ZZ Leiden Basketball).

ZZ Leiden voor kwalificatieduels naar Cholet

Zorg en Zekerheid Leiden moet de kwalificatiewedstrijden voor de FIBA Europe Cup in het Franse Cholet afwerken. De verliezend halvefinalist van afgelopen seizoen strijdt met vijf ploegen om één ticket voor het hoofdtoernooi van de FIBA Europe Cup.

ZZ Leiden is op basis van de resultaten van de afgelopen seizoenen direct geplaatst voor de halve finale. Daarin komt de Leidse ploeg uit tegen de winnaar van de tweestrijd tussen het Poolse Czarni Slupsk en het Zweedse Jamtland Basket. Deze twee ploegen spelen op dinsdag 27 september tegen elkaar. De winnaar treft een dag later de Leidse formatie. Als de Leidenaren deze ronde doorkomen, dan wordt op vrijdag 30 september de strijd aangebonden met het organiserende Cholet Basket of het Turkse Besiktas JK.

Er zijn in totaal vier poules waarin gestreden wordt voor een plek in het hoofdtoernooi van de FIBA Europe Cup. Alleen de winnaars van deze poules plaatsen zich direct voor het hoofdtoernooi. De verliezend finalisten moeten hun hoop vestigen op een ploeg die na het mislopen van kwalificatie voor de Basketball Champions League afziet van deelname aan de FIBA Europe Cup.

De aanvangstijden van de kwalificatiewedstrijden zijn op dit moment nog niet bekend.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×