Team Family for Life. (Foto: Fraukje Vonk).

Regiogenoten aan vooravond van extreme fietstocht: ruim 25.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek

Zes inwoners uit Leiden, Leiderdorp en Voorhout en hun begeleiders beginnen zondag 28 augustus aan een onvergetelijk avontuur. Zij fietsen voor het goede doel de ‘Tour for Life’. In acht dagen van Bardonecchia in Noord-Italië terug naar het Zuid-Limburgse Valkenburg. Dat betekent niet alleen dat ze ruim 1.300 kilometer afleggen op hun tweewieler – zo’n 160 kilometer per dag – maar ook dat ze in totaal 19.000 hoogtemeters maken. Dat is meer dan twee keer de beroemde Mount Everest.

Tour for Life is een etappekoers die dwars door door Italië, Frankrijk, België en Nederland gaat. Zondag 28 augustus gaat het peloton van start, om acht dagen later op de Cauberg te finishen. Alle deelnemers van Tour for Life zamelen geld in voor Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed. Het ingezamelde bedrag wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Team Family for Life, bestaande uit Femke, Jesse, Dick, Hans, Ivonne en Paco, heeft inmiddels 25.174,99 euro opgehaald. Het is nog steeds mogelijk om het team te steunen.  Femke is het trainingsbeest, de aanjager en de initiatiefnemer. Haar zoon Jesse is de benjamin van het gezelschap, maar misschien wel de fitste van de club. Hans en Ivonne zijn het ‘unstoppable’ sportieve stel. Hij overwon prostaatkanker en zij vocht met hem mee. Dick is, met honderden beklimmingen op zijn palmares, de rots in de branding van deze groep. Paco is maar liefst 25 kilo afgevallen. Alles om de tocht tot een goede einde te brengen. Na maanden voorbereiding, hard trainen, lachen en af en toe een traantje, zijn zij klaar om hun benen te laten spreken voor al die mensen die dit door kanker niet (meer) kunnen.

Team Family for Life houdt iedereen tijdens de tocht via hun social mediakanalen op de hoogte houden van hun prestaties. Ze zijn te vinden via de hashtag #teamfamilyforlife

Leiden Leiderdorp Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×