De Leidse Hooidagen duren tot en met zondag 21 augustus. (Foto's: Chris de Waard).

Zondag laatste kans om jubileumeditie Leidse Hooidagen te bezoeken

Alweer tien jaar bestaan de Leidse Hooidagen. Een decennium geleden begonnen op een terrein aan de Vlietweg en inmiddels een stuk dichterbij de stad in Polderpark Cronesteyn.

Er is dit jaar flink uitgepakt en er zijn verschillende activiteiten verspreid over het park. Vooral voor kinderen, maar zeker ook leuk en leerzaam voor de ouders of volwassenen zonder kinderen. Zelf brood bakken, honing proeven, suppen of kanoën, bij het kampvuur naar verhalen luisteren, uilenballen uit elkaar plukken of een pijl en boog maken. Zomaar een greep uit het omvangrijke jubileumprogramma.

En vergeet ook zeker de slootjessafari niet, waarbij kinderen gewapend met een schepnetje kleine waterdiertjes kunnen opvissen uit een slootje langs de volkstuinen. En soms ook wat grotere, want de zwanenmossel die al in een van de bakken zit heeft een imposante omvang. Hetzelfde geldt voor een grote spinnende watertor van een centimeter of vier.

Laatste dag
Zondag is de vierde van laatste dag van de Leidse hooidagen van dit jaar en het wordt mooi weer voor een bezoek aan het enorme park. De Leidse Hooidagen zijn het makkelijkste per fiets of te voet bereikbaar via het pad bij de Tuin van de Smid of aan het einde van de Vrouwenweg bij Tuinvereniging Cronesteyn.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×