(Foto: Gemeente Voorschoten).

Voorschoten wijst automobilisten op te hoge snelheid

De gemeente Voorschoten heeft met subsidie van de provincie Zuid Holland vier digitale snelheidsborden gekocht. Deze zogeheten Snelheid Informatie Display’s (SID’s) worden op wisselende plaatsen in het dorp opgehangen om weggebruikers te wijzen op hun snelheid. Groen voor als het goed is, rood voor wie te snel rijdt.

Volgens wethouder René Zoetemelk van Verkeer ergeren veel inwoners zich aan te snel rijdende automobilisten: “Aan dit gedrag wil de gemeente graag wat doen. Nu het schooljaar weer is begonnen, hebben we de borden voor de eerste keer opgehangen in de omgeving van een aantal scholen in Voorschoten. Zo wijzen we de automobilisten die te hard rijden op een positieve manier op hun snelheid.”

Weggebruikers krijgen namelijk geen bekeuring van SID’s. Zoetemelk: “Als je niet te snel rijdt komt er een groene smiley of een duimpje op het bord. Rij je te hard, dan verschijnt de snelheid in het rood en een treurige smiley.” Het gaat om een bewustheidscampagne waarbij het de bedoeling is dat automobilisten hun rijgedrag aanpassen als ze te hard rijden.

De SID’s blijven per locatie een week of drie hangen en rouleren daarna door het dorp.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×