De gemeente Oegstgeest gaat extra controleren bij de Klinkenbergerplas. (Kaart: gemeente Oegstgeest).

Hondenbaasjes opgelet: extra controle bij Klinkenbergerplas

De gemeente Oegstgeest gaat van 5 tot en met 9 september extra handhaven op de regels voor hondenbezitters. In deze periode zijn de opsporingsambtenaren extra in het gebied aanwezig. Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete van 100 tot 150 euro krijgen.

“We willen dat de Klinkenbergerplas een aantrekkelijk gebied blijft voor de diverse recreanten, natuurliefhebbers en dieren. Helaas zijn er nog te vaak meldingen over overlast door honden”, laat de gemeente weten.

In recreatiegebied de Klinkenbergerplas zijn honden en hun baasjes het hele jaar door welkom. Wel zijn er regels waar en wanneer de hond los mag. Honden mogen ook niet in de speelzone, op het zwemstrand en op de ligweides komen. Ook geldt een opruimplicht voor hondenpoep. De regels staan aangegeven op de borden bij de ingangen van het gebied en bij de wandelpaden.

 

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×