(Foto: Robbert Beurse).

Voorschoten stelt proef digitaal verlengen rijbewijs uit

Op de eerste dag dat de gemeente Voorschoten, net als Leiden, haar inwoners de mogelijkheid biedt om ook online hun rijbewijs te verlengen, gooit een storing in het computersysteem een kink in de kabel. Een redacteur van Sleutelstad kwam erachter dat het systeem niet werkte. Hij nam contact met de gemeente op die het navroeg en bevestigde dat een storing voor problemen zorgt. De proef, die een jaar duurt, is twee weken uitgesteld.

Wanneer de problemen verholpen zijn kunnen inwoners hun rijbewijs online verlengen. De gaat via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Twee werkdagen na de online aanvraag kan het vernieuwde rijbewijs worden opgehaald bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente.

De online verlenging begint met het laten maken van een nieuwe pasfoto. Dat moet gebeuren bij een door de RDW-erkende fotograaf. Een overzicht van deze fotografen is te vinden op de website van de RDW. De fotograaf stuurt de pasfoto en handtekening voor op het nieuwe rijbewijs beveiligd en digitaal naar het RDW. Daarna vraagt de inwoner zelf met zijn of haar DigID online een rijbewijs aan. De aanvrager hoeft dan alleen nog naar de gemeente toe te gaan om het rijbewijs op te halen.

Het vernieuwde rijbewijs ligt vervolgens na twee werkdagen klaar bij de afdeling Burgerzaken om opgehaald te worden. Dit kan zonder afspraak op maandag, dinsdag en woensdag vanaf 09.00 tot 12.00 uur. 

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×