(Video: Kim van Niekerk. Foto's: Robbert Beurse).

Leiden Ladiesrun brengt ruim zevenduizend euro op voor Stichting Puzzelstuk

De Leidse funrun voor vrouwen, de Leiden Ladiesrun, heeft vrijdagavond 7.369.50 euro opgebracht voor de Stichting Puzzelstuk. Het jaarlijkse wandel- en hardloopevenement voor het goede doel, waarbij vrouwen vijf of tien kilometer door de Stevenshof lopen, werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Mede dankzij het mooie weer kwamen er 650 deelneemsters op het evenement af.

Voor een enkele deelnemer is de Ladiesrun wel degelijk een wedstrijd. Op beide afstanden strijden een aantal vrouwen om de eerste plek. “Helemaal omdat Liselotte van den Berg dit jaar niet meedoet”, vertelt een van de kanshebbers enthousiast. Van den Berg kwam de laatste acht edities als snelste over de finish van de 10 kilometer. Omdat de run dit jaar niet in haar trainingsschema past, doet ze niet mee.

Uitslag
Op de 10 kilometer was Marleen Janson het snelst. Zij was Simone Rodewijk (tweede) en Demi Springer (derde plaats) net voor. De 5 kilometer werd een thuiswedstrijd. Irene Kuin woont op (hard)loop afstand van de start en liet op de 5 kilometer de andere dames achter zich. Tweede was Eeke Landman-Sinnema en het podium voor de derde plek werd bezet door Emila Hendriks.

De medaille die voor iedere loopster bij de finish klaarlag, heeft iets speciaals. “We proberen hem ieder jaar bijzonder te maken. Maar omdat het dit jaar de tiende keer is, gingen we nog een stapje verder”, vertelt organisator Carla Meskers. Een deel van de medaille kun je loshalen. Dit hangertje kan aan een ketting of armband worden vastgemaakt. “Uniek. En zonder nikkel, dus je krijgt er geen uitslag van.”

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×