Verschillende Leidse sportverenigingen hebben door de stijgende energiekosten al moeten besluiten om hun contributie te verhogen. (Foto: Chris de Waard).

Zorgen bij CDA en PvdA over stijgende contributies bij Leidse sportverenigingen

Door de extreme stijging van de energietarieven worden sportverenigingen gedwongen om de kosten voor het lidmaatschap te verhogen. Afgelopen week luidden enkele clubs de noodklok in het Leidsch Dagblad en vandaag stellen CDA en PvdA de mogelijke gevolgen van de contributieverhoging aan de orde in een serie vragen aan het stadsbestuur.

Naast het verhogen van de lidmaatschapsgelden, nemen sportverenigingen ook maatregelen om energie te besparen. De douches worden bijvoorbeeld wat minder warm gezet.

De raadsleden Tobias Sandoval Garcia (CDA) en Martijn Otten (PvdA) wijzen op het belang van een bruisend en vitaal verenigingsleven in de stad. “Hoe meer Leidenaren sporten, hoe beter  het is.” Ze willen daarom dat het college met de sportverenigingen in gesprek gaat over de stijgende kosten. Waar mogelijk zou de gemeente ze ook tegemoet moeten komen. Bijvoorbeeld bij het nemen van duurzaamheidsmaatregelen bij accommodaties die in eigendom zijn van de gemeente.

CDA-raadslid Tobias Sandoval Garcia was woensdag 7 september te gast in Sport071, kijk en luister hieronder het interview terug:

“We hebben de afgelopen jaren meermaals aandacht gevraagd voor de situatie van sportverenigingen. COVID-19 was al een moeilijke periode voor de Leidse sportwereld. Nu lijken de hoge energieprijzen wederom sportclubs een klap in het gezicht te geven”, aldus de twee raadsleden die nu willen weten welke clubs nu noodgedwongen hun contributies verhogen, met welk bedrag en wat de verwachte gevolgen daarvan zijn. “Want het moet natuurlijk niet zo zijn dat de stijging van de contributies ervoor zorgt dat minder Leidenaren lid worden en blijven van een sportvereniging.”

Leiden Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×