Extra bewegen is goed voor jong en oud. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Zondag gratis Gezondheidsroute door Zoeterwoude

Zoeterwoude wil de gezondste gemeente van de regio worden. Voldoende bewegen speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom organiseert gezondheidsinitiatief Samen Gezond Zoeterwoude zondag een gratis gezondheidsroute.

Tussen 11.00 uur en 15.00 uur worden deelnemers op verschillende plekken in de gemeente uitgedaagd om mee te doen met gezonde activiteiten. Burgemeester Fred van Trigt verzorgt het startschot op een hometrainer bij Swetterhage.


Connie van der Post en Evelyn Kessels over Gezondheidsroute Zoeterwoude.

Via een QR code kan een kaart met daarop alle activiteiten, in Dorp en Rijndijk, worden gedownload. “Die kun je dan op de fiets allemaal doen”, zegt organisator Connie van der Post. Voor wie digitaal minder onderlegt is zijn er op verschillende plekken in de gemeente ook geprinte exemplaren af te halen.

De activiteiten zijn veelzijdig. “Van stoelmassage tot een tai chi workshop. Er is van alles.” De organisatoren hopen dat de deelnemers na zondag vaker de weg naar een gezondere leefstijl weten te vinden. “Een keertje extra bewegen helpt natuurlijk niet genoeg. Maar wie weet vind je het wel zo leuk dat je het blijft doen!”

De Beweegroute is een van de activiteiten van Leiden2022.

Maatschappij Science Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×