(Foto: Chris de Waard).

BplusC: kinderboekenweek in teken van duurzaamheid en natuur

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van duurzaamheid en natuur. Daarom organiseert BplusC van 5 tot en met 16 oktober een reeks activiteiten waaraan kinderen van 4 tot en met 12 jaar kosteloos kunnen deelnemen. Er zijn workshops en voorleessessies om kinderen spelenderwijs bewust te maken van de natuur en hun omgeving.

Een van de voorlezers is wethouder Abdelhaq Jermoumi van Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs. Hij leest op vrijdag 7 oktober om 10.00 uur voor uit ‘Anansi de spin – sterker dan Olifant’. Na afloop beantwoordt hij persoonlijke vragen. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar en vindt plaats op de BplusC-locatie in de Nieuwstraat in Leiden.

Op 5 en 12 oktober organiseren Germaine Kurstjens en Judith Sebregts een illustratieworkshop. Eerst lezen zij voor uit hun boek van Leidse bodem ‘Eefjes Singelpark’. Daarna gaan de kinderen aan hun eigen illustratie werken.

In een andere workshop krijgen kinderen van 5 tot 8 jaar antwoord op de vraag hoe afval ontstaat. Ze worden via verhalen uit het boek ‘De aarde heeft jou nodig’ uitgenodigd om zwerfstenen te beschilderen. Aan de hand van hun kunstwerkjes vertellen ze de buitenwereld wat ze geleerd hebben om zo iedereen te motiveren om de omgeving netjes en schoon te houden.

Inschrijven voor de activiteiten kan bij BplusC.

 

Cultuur Duurzaamheid Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×