(Foto: Hans-Peter van Velthoven).

Nederlands team wint zenuwslopende finale Sasol Solar Challenge

Het Brunel Solar Team met Lucas Frantzen en Demi van Kampen uit Leiden heeft vrijdagmiddag de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika gewonnen. Het Nederlandse team finishte met het meeste aantal kilometers op de teller. Het Belgische team, waarmee zij continue om de titel streden, strandde op de tweede plaats met 38 kilometer verschil.

Het is voor het eerst in drie jaar dat het Nederlandse team weer van het Belgische team weet te winnen. Het is daarmee voor het eerst sinds 2018 dat het Nederlandse team de titel heeft binnengesleept. Om 15.37 uur kwam het Brunel Solar Team over de streep in Kaapstad, met in totaal 4.223 kilometer op de teller. Dit is 38 kilometer meer dan het Belgische team.

Teamcaptain Sanne Vilters is trots op het team. “De afgelopen dagen zaten we elkaar echt op de hielen. Tijdens elke dagstop bleven we echter herhalen dat we moesten focussen op onszelf en niet met de andere teams bezig moesten zijn. Iedereen heeft zijn eigen taak binnen het team en alleen als iedereen die taak op zijn best zou uitvoeren konden we winnen. Dat dat nu is gelukt bewijst dat we een ijzersterk team zijn en natuurlijk dat we een magische auto hebben.”

Kaapstad
In de achtdaagse challenge van Johannesburg naar Kaapstad draait het om het totaal aantal gereden kilometers. Iedere dag bevindt zich op de route een optionele loop die de teams zo vaak mogelijk proberen te rijden voordat zij aankomen bij de verplichte dagstop om 17.00 uur. Het team dat in Kaapstad finisht met het meeste aantal kilometers op de teller wint.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×