(Foto: PR).

Nek aan nek race op finale dag Sasol Solar Challenge

Voor Lucas Frantzen en Demi van Kampen uit Leiden loopt de spanning op de zevende dag van de Sasol Solar Challenge verder op. Met vandaag de finish in zicht zetten zowel de Delftse studenten van het Brunel Solar Team als de Belgische concurrenten alles op alles voor de overwinning.

In de strijd om de titel is de laatste racedag allesbepalend. Een totaal verschillende strategie, wisselende weersomstandigheden en veel verkeer lijken de teams uiteen te drijven. Toch finishten de teams donderdag met slechts tien kilometer verschil op de een na laatste dag van de challenge in Zuid-Afrika.

Stand
Donderdag reed het Belgische team het Brunel Solar Team vlak na de start al voorbij. Door de vroege ‘control stop’ in de volle zon van het Nederlandse team wist het Belgische team ook al snel een voorsprong te creëren. Toch kon het Nederlandse team de Belgen aan het einde van de dag weer inhalen.

Het Nederlandse team reed wel aanzienlijk langzamer, waardoor het Belgische team één korte loop van 20 km extra reed. De totale voorsprong van het Brunel Solar Team wordt daardoor teruggebracht tot slechts tien kilometer. In de totale eindstand staat de teller nu op 3.771 km voor België en 3.781 km voor Nederland.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×