(Foto's: Emile van Aelst en Rapenburg Race).

Prins Floris van Oranje opent Rapenburg Race, ruim 116.000 euro voor goede doel opgehaald

Prins Floris van Oranje gaf zaterdagmiddag het startschot voor de vierde editie van de Rapenburg Race. 750 studenten en een groep dwarslaesiepatiënten zwommen daarna 800 meter door het Rapenburg in Leiden. Ze zamelden hiermee geld in voor dwarslaesie onderzoek.

Elke deelnemer finishte bij het muziekevenement in het Van der Werfpark. Burgemeester Henri Lenferink en Fleur Spijker, wethouder Sport, vingen daar de deelnemers gastvrij op. In het park traden verschillende Leidse studentenbands op. Na de finish wordt het ingezamelde bedrag bekendgemaakt. “Waar vorig jaar 100.000 euro werd opgehaald door zwemmers en andere donateurs, staat de teller nu ruim boven dit bedrag”, deelt de organisatie.

Dankbaar
“Het aantal deelnemende zwemmers wordt elk jaar groter. Daarvoor zijn we heel erg dankbaar. Net zoals de steun van onze andere partners zoals de Universiteit Leiden, het LUF, de gemeente Leiden en onze sponsoren in het bedrijfsleven”, vertelt een van de organisatoren na afloop van de race.

De prins is ook tevreden. “Ik ben heel erg onder de indruk van alle unieke en aangrijpende verhalen van iedereen met een dwarslaesie. Des te knapper dat ze zelf ook mee willen zwemmen”, vertelt hij. De voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden, Annetje Ottow, sluit zich hierbij aan: “Fantastisch dat onze studenten dit organiseren en hiermee hun betrokkenheid laten zien!”

Timing
Ook het onderzoeksteam van professor Wilco Peul, neurochirurg in het LUMC, HMC en HagaZiekenhuis, was bij de race aanwezig. Zij bedanken de studenten en melden dat ze met hun donatie echt verschil maken. “Recent is aangetoond dat een snelle timing het verschil kan maken of patiënten met een zogenoemde complete dwarslaesie nooit meer of wel weer kunnen lopen”, legt Peul uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris van Oranje (@florisvanoranje)

De Rapenburg Race heeft uiteindelijk 116.176 euro opgebracht.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×