(Foto's: Suzanne Verboon).

Feest in de Weipoort: burgemeester opent seizoen buurthuis

Burgemeester Fred van Trigt van Zoeterwoude heeft zondag het nieuwe seizoen van Buurthuis de Weipoort feestelijk geopend. Aansluitend was er een open dag georganiseerd in de ontmoetingsplek op de Weipoortseweg 92a in Zoeterwoude-Dorp.

“Na twee coronajaren willen we de activiteiten weer nieuw leven inblazen. Daarom kan iedereen vandaag kennismaken met alle leuke dingen die we hier doen”, vertelt een van de organisatoren. Die activiteiten zijn breed: naast tekenen en schilderen, traditioneel houtsnijden en bloemschikken, wordt er ook gezongen door het Shantykoor en is er een linedance-groep actief.

Schapen verlossen
“Op vrijdag wordt er verwoed gekaart, de competitie klaverjassen is ieder jaar weer spannend. En regelmatig zijn er drukbezochte bingo-avonden in het buurthuis. En in een agrarische gemeente ontbreekt ook een cursus ‘schapen verlossen’ uiteraard niet in het programma.”

De open dag was, ondanks het regenachtige weer, een groot succes. De organisatie hoopt dat Zoeterwoudenaren de weg naar het buurthuis de komende maanden weer weten te vinden.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×