Het nieuwe indoor sportcentrum in aanbouw. (Foto: Chris de Waard).

Leidenaren mogen meedenken over naam nieuw indoor sportcentrum

De gemeente Leiden vraagt Leidenaren om mee te denken over de naam van het nieuwe indoor sportcentrum dat momenteel wordt gebouwd aan de Boshuizerkade. Ideeën insturen kan tot 30 september via de website doemee.leiden.nl. De gemeente wil dat het sportcomplex als eerbetoon de naam van een persoon krijgt.

De naam moet aan een aantal criteria voldoen:
– Het moet de naam van een persoon zijn die niet meer in leven is.
– Deze persoon heeft raakvlakken met sport (in Leiden).
– Deze persoon is van onbesproken gedrag.

Een commissie bestaande uit de gemeente, de Leidse Sport Federatie en Topsport Leiden buigt zich vervolgens over de inzendingen. In de week van 24 oktober wordt de naam die op de gevel van de sporthal komt te staan, bekend gemaakt. Uit de overige inzendingen worden namen voor zalen en tribunes in het sportcomplex gekozen.

Inmiddels zijn er al bijna honderd suggesties ingezonden en de teller loopt snel op. Aad van der Luit, Rolf Marselis en Ton Kallenberg zijn een aantal namen die meerdere keren voorbij komen, net als die van Esmee Kortekaas. Een naam inzenden kan door te klikken op ‘Plaats je bijdrage’ op de website.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×