Onder andere de armaturen langs de Burgemeester Smeetsweg worden vervangen voor LED verlichting. (Foto: Chris de Waard).

Zoeterwoude maakt werk van openbare ledverlichting

De gemeente Zoeterwoude is begonnen met het wijk voor wijk vervangen van de armaturen op lichtmasten in de woonstraten van Zoeterwoude Dorp en Zoeterwoude Rijndijk.

Ook de armaturen langs de Burgemeester Smeetsweg en de Hoge Rijndijk richting Hazerswoude worden vervangen. Het is de tweede fase van een project dat eind vorig jaar van start ging. Uiteindelijk moet alle openbare verlichting worden verzorgd met ledlampen.

“We vinden het belangrijk dat de openbare verlichting duurzaam en energiezuinig is. Een ledlamp heeft wel zes keer zoveel branduren als de huidige verlichting. Daarnaast is het heldere, witte licht prettiger voor het oog en maakt het kleuren makkelijker te onderscheiden”, zo meldt de gemeente. “Dat is goed voor de verkeersveiligheid, maar ook voor de sociale veiligheid.”

Vanaf begin oktober wordt de ombouw naar led van de decoratieve armaturen in de Dr. Kortmannstraat en langs de Noordbuurtseweg afgerond. Ook worden op meerdere woonerven en fietspaden de armaturen vervangen. Waar nodig komen ook meteen nieuwe lichtmasten.

Duurzaamheid Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×