Paula figureert als mysterieuze vrouw in de clip. Woensdag kon ze zelf ook het eindresultaat bewonderen. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Leidse band WARE presenteert nieuwe single en videoclip

Seaside. Zo heet de nieuwe single van de Leidse band WARE. De videoclip van het nummer werd woensdagavond gepresenteerd in broedplaats Nieuwplaatz aan de Sumatrastraat.

“Het is een warme positieve popsong met een zomerse feel. Chris Isaak on the Beach met hier en daar een vleugje Bowie”, zo omschrijven Bas, André en Eric hun nieuwste creatie. Seaside beschrijft het verhaal van een ontmoeting aan zee. Een gekoesterde herinnering aan een zomer waar je zonder weemoed aan terug denkt. Seaside is nu te beluisteren via alle grote streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music, maar ook Sleutelstad draait het nummer op de radio.

Net als bij eerdere releases heeft de Leidse band de productie in eigen hand gehouden. Voor het masteren werd wel een bijzonder uitstapje gemaakt. Naar Engeland. Althans, de muziek werd daarheen gestuurd. De band bleef in Leiden. “We hebben de afwerking laten doen in de Abbey Road studio in Londen.”

Dat is de beroemde studio die is gebruikt door bijvoorbeeld Cliff Richard, The Shadows, Pink FLoyd, OASIS en natuurlijk The Beatles die hun beroemde album Abbey Road, met het zebrapad, noemden naar de straat waaraan de studio is gevestigd. “Geweldig dat die mogelijkheid er was. Het nummer verdiende het en je moet in het leven zelf de slingers ophangen dus dat hebben we gedaan”, aldus André, Bas en Eric.

Chris de Waard ging naar de clippresentatie en sprak achteraf met bandlid Eric Dietz over het nummer en de videoclip.

De Leidse band WARE werd opgericht in 2019 en heeft in haar korte bestaan al verschillende hoogtepunten meegemaakt. Zo stonden ze in het voorprogramma van China Crisis en Inge van Calkar en stond hun eerste single 20 weken in een officiële lijst van Spotify. Naast muziek zijn Bas van der Krogt, André van der Wolf en Eric Dietz ook druk met het maken van de video’s die onderdeel zijn van hun podiumshow.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×