(Foto: PR).

Daan Roosegaarde: 'Seeing Stars Leiden kan zondag doorgaan'

Het was nog even spannend, maar Leiden&Partners en kunstenaar Daan Roosegaarde hebben de knoop doorgehakt. Seeing Stars Leiden gaat komende zondag door. “We hebben een kort lijntje met het KNMI en die hebben ons verteld dat er zondagavond een gat in het wolkendek zal zijn. Dus we gaan ervoor!”

Zondagavond 25 september om 22.00 uur gaat de verlichting in een zo groot mogelijk deel van Leiden uit, en daarmee de sterren aan. Zonder lichtvervuiling worden veel meer sterren zichtbaar dan met alle straat- en thuisverlichting aan.

Chris de Waard in gesprek met Daan Roosegaarde die donderdagmiddag de verlossende woorden kon uitspreken. Zijn project Seeing Stars Leiden kan zondagavond doorgaan.

Mocht het weer onverhoopt toch nog omslaan, dan hebben de gemeente Leiden, Leiden& Partners en Roosegaarde afgesproken er het beste van te maken. “Het gaat sowieso door”, vertelt directeur Martijn Bulthuis van Leiden&Partners. “We moeten zo vreselijk veel organiseren als we afzeggen. Dat kan na vandaag niet meer.”

Leiden Maatschappij Science Seeing Stars Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×