Karolien Florijn tijdens een vorige wedstrijd op het WK roeien. (Beeld: livestream World Rowing).

Florijn en Florijn naar finales WK roeien

Karolien Florijn heeft zich soeverein geplaatst voor de finale in de skiff. Ze won haar halve finale overtuigend. In de andere halve finale ging de winst naar olympisch kampioen Emma Twigg. De verwachting is dat de finale zondag 25 september een tweestrijd wordt tussen Florijn en Twigg, die elkaar voor de eerste keer dit seizoen treffen.

Finn Florijn heeft zich met zijn ploeg geplaatst voor de finale van de dubbelvier. De scullers werden derde in hun halve finale en zullen zaterdag 24 september in de finale flink aan de bak moeten om mee te dingen in de strijd om de medailles. De dubbelvier won vorig jaar nog goud in de olympische finale, maar dat was met een andere samenstelling. Naast Florijn op slag zit er nog een roeier uit Leiden in de boot. Stef Broenink die in Tokio nog zilver haalde in de dubbeltwee, roeit dit seizoen in de dubbelvier.

Karolien en Finn Florijn komen voort uit de succesvolle opleiding van Ed Maan bij de Leidse roeivereniging Die Leythe, Broenink roeit bij studentenroeivereniging Njord. De finales zijn te volgen via de livestream op World Rowing.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×