(Foto: Reanne van Kleef).

Herdenkingsdienst 3 oktober dit jaar met gebarentolk

Voor het eerst wordt de traditionele herdenkingsdienst tijdens de viering van Leidens Ontzet ‘live vertaald’ door een gebarentolk. De organisatie hoopt dat op deze manier nog meer mensen mee kunnen doen aan de viering van de bevrijding van Leiden in 1574.

De 3 October Vereeniging zoekt in de programmering naar aansluiting bij de inwoners van Leiden. Het Pieter van der Werffestival voor middelbare scholieren en de veganistische en halal hutspotmaaltijd zijn hier recente voorbeelden van. In het verlengde hiervan wil de 3 October Vereeniging de Herdenkingsdienst toegankelijker maken voor doven en slechthorenden door de aanwezigheid van een gebarentolk.

Voor doven en slechthorende mensen houdt de 3 October Vereeniging stoelen vrij van 09.30 uur tot 09.45 uur. “Reserveren is niet mogelijk. Dus kom op tijd want er geldt: vol = vol”, waarschuwt de organisatie.

De Herdenkingsdienst wordt voorgezeten door ds. Henk Boter en vindt plaats op maandag 3 oktober van 10.00 uur tot 11.30 uur. Toegang is gratis.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×