Pepijn Smit. (Foto: Peter Visser).

PS|theater gaat op zoek naar gevolgen van kansenongelijkheid in Leiden

Het PS|theater staat aan de vooravond van een groot en vijf jaar durend project: ‘Wij zijn de Stad’. Hierbij gaat het theatergezelschap op zoek naar de gevolgen van kansenongelijkheid binnen de Leidse samenleving. Stond je wieg in de Slaaghwijk of in de Professorenwijk? Het kan gevolgen hebben voor de rest van je leven: kansen, of het gebrek daaraan, met betrekking tot een schoolloopbaan, een woning of een baan.

Pepijn Smit, artistiek leider van het PS|theater, vertelt in het radioprogramma Cultuur071 hoe hij met het theatergezelschap de komende vijf jaar aandacht aan deze thematiek gaat besteden. En dan is er nog een scoop. Pepijn deelt een nieuwtje over de plannen van het Stadsgezelschap voor 2024. Dan is het namelijk 450 jaar geleden dat Leiden op 3 oktober 1574 door de Geuzen werd bevrijd van de Spaanse bezetters.

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden


Cor Klein in gesprek met Pepijn Smit van het PS|theater (deel 1).

Cor Klein in gesprek met Pepijn Smit van het PS|theater (deel 2).

Cultuur Leiden Maatschappij #cultuur071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×