(Foto's: Groenbuurt).

Groenbuurt Leiden wint Steenbreektrofee

De Groenbuurt Leiden heeft dit jaar in de categorie ‘maatschappelijke initiatieven’ Steenbreektrofee gewonnen. De trofee is dinsdag tijdens de Nationale Groendag op de Floriade in Almere uitgereikt.

Het is de zesde keer dat de Steenbreektrofee wordt uitgereikt. Bij de beoordeling van de projecten hecht de jury grote waarde aan het verbeteren van de biodiversiteit en de sociale cohesie in wijken. In de uitgevoerde projecten kan nog wel meer aandacht worden geschonken aan de gevolgen van het veranderende klimaat.

Het project Groenbuurt Leiden is opgezet door bewoners die zich vrijwillig inzetten om de wijk tot een groene stadsoase te ontwikkelen. “Dat doen ze op allerlei manieren, zoals de aanleg van boomspiegels en regentonnen, aanplant van fruitbomen, een tiny forest, groene netwerken voor insecten en egels, maar ook educatieve projecten”, zegt een woordvoerder van de jury. “Ze mogen trots zijn op hun bijdrage voor de buurt en nemen terecht de trofee mee naar Leiden.”

Een van de groene straten van De Groenbuurt Leiden  

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×