Winnaars E-waste Race Leiden met wethouder Yvonne van Delft. (Foto: Gemeente Leiden).

Basisschool De Tweemaster zamelt de meeste oude elektrische apparaten in

De leerlingen van groep 7 van R.K. Basisschool De Tweemaster zijn de winnaar van de E-waste Race Leiden. In totaal zamelden zij 3.063 oude elektronische apparaten in.

In de afgelopen vier weken hebben leerlingen van zeven basisscholen in Leiden een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld. De verzamelde apparatuur belandt dankzij de E-Waste Race niet in de verbrandingsoven, maar wordt hergebruikt en gerecycled. De scholen zamelden met de hulp van buurtbewoners maar liefst 8.864 oude elektronische apparaten in.

Door deze E-waste apart in te zamelen, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en hoeven er minder grondstoffen uit de aarde te worden gehaald. De race werd door de gemeente Leiden en Stichting Kringloopbedrijf georganiseerd.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×