(Foto's: Emile van Aelst).

Koraalzangers draaien warm onder leiding van teruggekeerde Wim de Ru

In de Hooglandse kerk is woensdagavond enthousiast geoefend voor het Koraal. Terug van weggeweest was dirigent Wim de Ru. Hij leidde de generale repetitie voor het koraal dat maandag 3 oktober in het Van der Weffpark plaatsvindt. “Ik heb intens genoten”, zei hij na afloop.

De Ru volgde het Koraal vorig jaar vanaf het Steenschuur. Hij wilde geen coronavaccin en mocht toen bij gebrek aan een coronapas het park niet in. De 3 October Vereeniging vroeg hem dit jaar weer terug. Tot zijn grote vreugde. Woensdagavond leidde hij daarom als vanouds weer met veel enthousiasme het oefenen van de Koraalliedjes in de Hooglandse Kerk.

“We hebben tijdens corona een hele akelige tijd gehad en ieder heeft daar op zijn eigen manier mee te maken gehad, maar dit was weer een heel bijzonder gevoel”, zei De Ru. “Voor mij is het een historische avond.” De dirigent was erg tevreden over het koor. En het koor genoot ook volop. “Ik vond het ontzettend tof om te doen. Het is echt een belevenis”, zegt een van meezingers.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×