Chris Juffermans (12 jaar) volgt Jochem Myjer op als zanger van Lalala Leiden bij Minikoraal op Garenmarktplein. (Video: Rik Visser, Foto's: Emile van Aelst).

Nieuwe ster bij Minikoraal: 12-jarige Chris Juffermans zingt 'Lalala Leiden'

Nieuwe liedjes, geen burgemeester Pieter van der Werf en geen Jochem Myjer. Minikoraal 2022 liet een vernieuwingsslag zien. Voor de ruim drieduizend kinderen op het Garenmarktplein leek het allemaal niet veel uit te maken. Wel jammer dat Jochem er niet zelf was, maar zijn lied werd als vanouds luidkeels meegezongen.

Chris Juffermans kreeg de eervolle taak de geliefde Leidse cabaretier te vervangen. Aangemoedigd door zijn medeleerlingen van basisschool De Vlieger, pakte Chris het publiek vakkundig in. Hij had dit buitenkansje te danken aan zijn zangdocent van Zanghuis 206, vertelt Chris na afloop van zijn optreden. “Ik wil volgend jaar wel weer.”

Weemoed
Vorig jaar trad Minikoraal-oprichter Eric Filemon voor het laatst op als burgemeester Pieter van der Werf die volgens de overlevering in 1574 bereid was zijn arm af te staan aan de hongerige bevolking van de belegerde stad. Nu zat Filemon in het publiek te kijken en te luisteren. “Dat pak heb ik voorgoed teruggehangen in de kast”, zegt Filemon. “Natuurlijk voel ik een beetje weemoed.” Maar hij vertrouwd erop dat zijn lied Pieter van der Werf nog heel wat jaren mee zal gaan. “Daar zijn wel 65.000 kinderen mee opgegroeid.”

Rik Kamps, voorzitter van de 3 October Vereeniging, haalde Eric Filemon en Rens Heruer die samen veel liedjes maakten voorde Minikoraal de afgelopen dertig jaar naar het podium en bedankte hen voor al het plezier dat de Leiden hadden gegeven met hun werk.

Bolletjesjurk
Na afloop laat ook zangeres Anneleen Lucas weten dat dit haar laatste Minikoraal is geweest.De bekende verschijning in de rood-witte bolletjesjurk staat volgend jaar niet meer op het podium. “Ik heb het twintig jaar gedaan”, zegt Lucas, “en dan is het misschien ook wel mooi geweest. Het is nu aan de volgende generatie. Maar het is wel met wat pijn in mijn hart.”

Op het youtubekanaal van Sleutelstad is de hele Minikoraal2022 terug te zien.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Onderwijs Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×