Burgemeester Lenferink maakt een praatje bij de ouderen. (Foto: PR).

Feestelijke 3 oktober voor ouderen dankzij Rotary Clubs

Het was een bijzondere 3 oktober voor zo’n 20 ouderen uit de regio. Dankzij de Rotary Clubs uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest zaten ze eerste rang bij de Grote Optocht in de Breestraat.

De ouderen werden aan het begin van de dag opgehaald door leden van de Rotary Clubs en naar het gebouw van mboRijnland aan de Breestraat gebracht. Hier werden ze onthaald met een glaasje en de traditionele hutspotmaaltijd. Die werd verzorgd door de Leidse Studenten Vereniging Minerva. “We maken sowieso al hutspot voor de studenten op 3 oktober, en wat porties meer of minder maakt dan niet zoveel uit”, zegt commissaris Floor Buijs van Minerva.

Hierna was het tijd voor de Grote Optocht, die dit jaar in het teken stond van het wetenschapsjaar. Vanuit een tent zagen de ouderen de optocht voorbij trekken, ondertussen getrakteerd op haring en wittebrood en ook advocaat met slagroom ontbrak niet.

Het uitje voor de ouderen wordt sinds 2005 georganiseerd door 3Octobary. Deze stichting is een initiatief van de Rotary Clubs van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Het doel is om zelfstandig wonende ouderen uit die plaatsen de gelegenheid te geven nog een keer de 3 oktoberfeesten mee te maken waaraan ze in hun jonge jaren zelf meededen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×