(Foto's: Chris de Waard).

Maresingel acht weken afgesloten voor auto's

Het hoofdrioolgemaal op de hoek van de Maresingel en de Driemanschapskade wordt de komende weken grondig opgeknapt. De Maresingel is daarom vanaf maandag tot en met 5 december afgesloten voor autoverkeer. Auto’s worden omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen het schelpenpad langs de singel gebruiken.

Rond het gemaal wordt een werkterrein ingericht met een tijdelijke pompinstallatie die het werk van het gemaal overneemt. Het afvoeren van het rioolwater gaat daardoor gewoon door en omwonenden en bedrijven in de buurt hoeven niet bang te zijn voor stank. Wel gaan de werkzaamheden gepaard met geluidsoverlast. De komende weken wordt onder meer het beton van de ondergrondse kelders gerepareerd en vervolgens beschermd tegen zuren die in rioolwater voorkomen.

Gelijk met de werkzaamheden op de Maresingel wordt ook aan het Schuttersveld gewerkt. Dat is daardoor vanaf de Rijnsburgersingel niet bereikbaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×