(Foto: Chris de Waard).

Leiderdorp organiseert informatieavond voor komst asielzoekers

De gemeente Leiderdorp organiseert op 11 oktober een informatieavond voor omwonenden van de Power City Church, de voormalige Levensstroomkerk. Hier worden van 17 oktober tot 1 februari volgend jaar maximaal honderd asielzoekers ondergebracht.

Tijdens de informatieavond op het gemeentehuis laat de gemeente zien wat er gaat gebeuren op de crisisnoodopvang en kunnen mensen zich aanmelden als vrijwilliger. Op 13 oktober is er een inloopbijeenkomst in de opvang zelf.

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hebben verschillende voorwaarden aan de komst van de crisisnoodopvang verbonden. Zo zijn er altijd minimaal twee beveiligers en een locatiebeheerder aanwezig. Ook is bepaald dat als een asielzoeker zich niet aan de gedragsregels houdt of een incident veroorzaakt, hij direct wordt overgeplaatst naar een andere locatie.

De Power City Church wordt nu gereed gemaakt voor de crisisnoodopvang. Zo worden er schermen geplaatst waardoor aparte ruimtes ontstaan. Ook komt er een douche-unit, die vanuit de kerk overdekt te bereiken is. De asielzoekers die in de Power City Church verblijven, zijn alleenreizende mannen van 18 jaar en ouder. Alle asielzoekers komen uit een land dat niet veilig is.

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×