Voorzitter Talitha van Haasteren van Die Leythe. (Foto: Gerry van Brakel).

Roeivereniging Die Leythe: 'We zijn elk jaar bij de Taptoe'

Bij de Taptoe 2022 veroverde roeivereniging Die Leythe de tweede prijs. Voorzitter Talitha van Haasteren is trots op de jeugdcommissie die het allemaal zelf regelde. “Er komt geen senior aan te pas, ze doen het allemaal zelf.” De prijs van 375 euro gaat daarom ook naar de jeugd en de junioren van de club.

Een week eerder haalde clubgenoot Karolien Florijn goud bij WK roeien en de spandoeken bij de rijdende skiff die de roeiers door de straten sleepten, verwezen daar ook naar. Van Haasteren zat met een groep roeiers in de kantine naar deze wedstrijd te kijken. “We waren natuurlijk super, super blij.”

Die Leythe bestaat al sinds 1914 en floreert op het Leidse Galgewater, naast studentenroeivereniging Njord. “We zijn goede buren”, zegt Van Haasteren. “Ik raad jeugdleden die gaan studeren ook altijd aan om lid te worden van een studentenroeivereniging. We hopen dat ze dan nu hun studententijd weer terugkomen bij Die Leythe.”

Wat minder fijn is, is de toegenomen drukte op het Leidse water. “In het weekend kun je na tien uur niet meer goed roeien. Daarom gaan we al om zeven uur open. We hebben er wel eens aan gedacht om uit de stad weg te gaan, maar het is overal druk.” En al lijkt de zomer het echte roeiseizoen, de roeiers gaan het hele jaar door. “Behalve als er ijs ligt en in de winter mogen alleen ervaren roeiers alleen het water op.”

Kijk en luister het hele interview met Talitha van Haasteren hier terug in twee delen:

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×