De eerste talenttraining is een feit. (Foto: Reanne van Kleef).

IHCL start met talenttrainingen voor jonge shorttrackers

IHCL zet dit seizoen extra in op talentontwikkeling. De Indoor Hardrij Club Leiden heeft daarom een nieuwe talentengroep in het leven geroepen, die wekelijks extra training krijgt in de Leidse schaatshal.

Die trainingen worden gegeven door Koen Slootweg. Die reed tot voor kort zelf nog voor het nationale team. De club houdt de trainingen in de ochtenduren, om de jonge talenten in de leeftijd van 12 tot 16 jaar zo meer ijsuren te geven.

“De ijshal gaat speciaal eerder voor ons open”, vertelt IHCL-voorzitter Jeroen Straathof in Sport071. “We beginnen om kwart over zeven. De rijders hebben met hun school kunnen organiseren dat ze soms het eerste uur vrij kunnen zijn.”

Jeroen en Pom Straathof van IHCL in gesprek met Maarten Mulder tijdens Sport071.

Als onderdeel van het traject krijgen de IHCL-rijders een screening door Sportfysio Leiden“We gaan een traject in, vooral als het gaat om blessurepreventie, waarbij een we beeld krijgen van de sporters om ze te laten groeien op hun niveau. En dan maar zien of ze uiteindelijk de echte top gaan halen, maar we proberen daarvoor zoveel mogelijk de randvoorwaarden te creëren.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×