Hoogleraar Jan Willem Erisman van de Universiteit Leiden. (Foto: Gerry van Bakel).

Leidse stikstofprofessor: 'Rapport Remkes is stap in de goede richting'

Johan Remkes presenteerde woensdag zijn rapport en aanbevelingen over de stikstofcrisis in Nederland. Volgens stikstofexpert Jan Willem Erisman van de Universiteit Leiden is het rapport een stap in de goede richting. “Het is knap hoe Remkes dit tot stand bracht en gecommuniceerd heeft.”

De stikstofprofessor zegt dat de denklijn van Remkes lof oogst bij de betrokken partijen en mogelijk de basis vormt om het vertrouwen tussen boeren en overheid te herstellen. “Hij heeft ook alle eisen van de boeren ingewilligd en daar aanbevelingen op gedaan. Hiervoor krijgt hij waardering van de agrarische sector.”

Toch zijn er volgens de Leidse hoogleraar nog wel kritische noten bij het rapport van Remkes te plaatsen. Zo geeft het nog niet de gewenste duidelijkheid en is er weinig aandacht voor de marktpartijen die een rol hebben in de verdienmodellen van de landbouw.

Volgens Erisman ligt de bal nu bij het kabinet. “Ik hoop dat ze nu geleerd hebben hoe ze dit complexe en gevoelige probleem aan moeten pakken.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×