(Foto: Peter Visser).

Cabaretier Davey Turnhout kiest geboortestad voor première

De eerste avondvullende show van de komiek en cabaretier Davey Turnhout gaat op 8 oktober in première in het Leidse Theater Ins Blau. Het is een semi-biografische show. Dat hij de lachers goed op zijn hand kan hebben blijkt wel uit de juryprijs die hij kreeg tijdens het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2019. Dat hij kan boeien met een interessant verhaal over het leven, hoopt hij in zijn nieuwe voorstelling te laten zien.

“Ik heb hier sinds 2019 al aan gewerkt”, vertelt Turnhout. “Mijn show begon ooit met ik zal nooit gelukkig worden. Inmiddels heb ik twee kinderen. Het is huisje, boompje, beestje tegenwoordig. Het is een persoonlijke show geworden. Ik wilde persé in Leiden in première. Ik ben in Leiden geboren en in Voorhout opgegroeid. Als je als dorpeling een stad mag claimen, dan was Leiden mijn stad. En dan is het mooi dat mijn show ook hier geboren wordt.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

“Er zijn vanavond veel bekenden in de zaal. Voor veel mensen komt het als een verrassing dat ik een cabaretier ben geworden. Ik haal verhalen uit het leven. Als ik over mijn dingen praat, hoef ik nooit bang te zijn dat een andere cabaretier het er ook over heeft. Vergeleken met een stand-up show is het publiek vanavond veilig. Het is een cabaretierwaardig stuk geworden. En dat voelt als een bevrijding.”

Turnhout vertelt in zijn show hoe hij eerst veel levenservaring heeft verzameld voor hij ontdekte wat zijn roeping was. Zijn verhalen en grappen gaan dan ook over het leven, over wat je allemaal meemaakt als 30er. Wat is geluk en wat is een normaal leven? Dat vraagt hij zich af in de show “Niet normaal gelukkig” die vanavond in première gaat.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×