(Foto's : Chris de Waard).

Ondernemersvereniging Voorschoten viert twee jaar later alsnog jubileum

De leden van de Ondernemersvereniging Voorschoten moesten er ruim twee jaar op wachten, maar zaterdag werd dan toch eindelijk het 25-jarig bestaan gevierd van de OVV. Met een groot feest in de Kruispuntkerk werd een kwart eeuw belangenbehartiging luister bijgezet.

Als dresscode had de activiteitencommissie van de OVV ‘a touch of gold’ bedacht. Of de ondernemers maar iets van goud aan wilden trekken of wilden dragen. Dat leidde tot veel glanzende creaties, variërend van gouden bloemen, oorbellen, strikjes en stropdassen tot gouden bretels en zelfs een gouden scheidsrechtersfluit.

Om 17.00 uur werd afgetrapt met een terugblik op de ontstaansgeschiedenis van de OVV met op het podium de drie voorzitters die de vereniging tot nu toe had. De langstzittende was Hein Tipker die ook betrokken was bij de oprichting. “Dat was toen echt hard nodig”, herinnert hij zich nog goed. “De contacten met de gemeente waren niet erg goed. Als je een afspraak met de wethouder wil, mocht je drie weken later langskomen.”

De tweede voorzitter was voordat hij toetrad tot het OVV-bestuur zelf wethouder van juist de portefeuille economie. Frank ten Have had, tot hilariteit van de ruim tweehonderd aanwezigen,  echter ‘geen actieve herinnering’ aan die slechte bereikbaarheid onder zijn wethouderschap. Fred Snelderwaard is de derde en huidige voorzitter van de ondernemersvereniging. Hij nam het stokje in 2020 over van Ten Have toen die wethouder werd in de gemeente Midden-Delfland.

Na de terugblik volgde nog een een inhoudelijke ronde met enkele Voorschotense ondernemers onder leiding van journalist Lieuwe van Slooten, maar toen was het toch echt tijd voor borrelen en netwerken tijdens een ‘walking dinner’ waarvoor de Voorschotense horeca de handen ineen had geslagen. Daarvan werd uitgebreid gebruik gemaakt, want zoals bij zoveel organisaties speelde ook hier dat veel mensen elkaar de afgelopen jaren maar mondjesmaat hadden gezien.

De avond werd muzikaal afgesloten met DJ PJ en Mike’s Pianoshow die verzoekjes uit de zaal speelde. Niet alleen op de piano, want Mike had ook een gitarist en drummer en een zangeres bij zich die al snel voor elkaar kregen dat in de voor de gelegenheid sfeervol ingerichte Kruispuntkerk de voetjes van de vloer gingen.

Economie Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×