Het Voorschotense college hees dinsdagochtend de regenboogvlag bij het gemeentehuis. (Foto: Marjolein Altena, Voorschotense Krant).

Gemeenten laten regenboogvlaggen wapperen op 'Coming-Outdag'

De gemeenten in de Leidse regio hebben dinsdagmorgen verschillende ‘inclusiviteitsvlaggen’ gehesen. In Leiden ging de ‘Progress Pride-vlag’ in top en is de Koornbeursbrug verlicht in de regenboogkleuren. Daarmee geeft de gemeente steun en erkenning aan de LHBTI+-gemeenschap.

Ook in Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten hesen de gemeentebesturen de regenboogvlag. Zoeterwoude deed niet mee. 11 oktober is Coming-Outdag en wordt gevierd dat iedereen kan en mag zijn wie die wil zijn.

Een andere activiteit in Leiden is de officiële opening van de tentoonstelling Oud Roze op Stadskantoor Level. Fotograaf Ernst Coppejans maakte portretten van LHBTI+-ouderen. Zij delen hun ervaringen als eerste homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen. De tentoonstelling, in beheer van stichting Open Mind, is in Leiden te zien tot 11 november op de ramen van het LEVEL gebouw in de centrale hal aan de Bargelaan 190.


Verslaggever Robbert Beurse in gesprek met wethouder Yvonne van Delft, raadslid Ivo van Spronsen en ‘roze oudere’ Magda Romkens over de bijzondere fototentoonstelling in Level.

De Progress-Pridevlag die in Leiden sinds enkele jaren wordt gebruikt, toont naast de regenboogkleuren ook een aantal andere gekleurde strepen in pijlvorm. De kleuren benadrukken de diversiteit van de regenbooggemeenschap en vragen aandacht voor meer inclusie.

 • Leiden
  Leiden
 • Leiden
  Leiden
 • Leiderdorp
  Leiderdorp
 • Oegstgeest
  Oegstgeest
 • Voorschoten
  Voorschoten
Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×