Esmee van Marwijk speelde ijzersterk en had groot aandeel in winst op Westa. (Archieffoto: Scylla).

Scylla wint overtuigend van naaste concurrent Westa

De vrouwen van tafeltennisvereniging Scylla hebben vertrouwen getankt uit hun overwinning vorige week en zetten deze lijn door in de uitwedstrijd in het Limburgse Wessem. Vooral Esmee van Marwijk maakte indruk met drie gewonnen wedstrijden. Het werd 2-5 in het voordeel van de Leidse ploeg, die daarmee plek vier stevig bezet houdt.

Fang Hing Chen Chen zette de toon en won zeer gedecideerd van het jonge toptalent Mascha Kovtoun uit België. De 16-jarige kopvrouw van Westa had de eerste game niks in te brengen tegen de ervaren Chen Chen. Het werd uiteindelijk 1-3 in het voordeel van Leiden. Van Marwijk trof vervolgens in Kim Hergelink een oude bekende die een paar jaar geleden overstapte van Scylla naar Westa. De eerste games gingen gelijk op, maar daarna was Van Marwijk de sterkste.

Ijzersterk
Marie Depuydt moest het vervolgens opnemen tegen Daantje Lommen en dat was niet eenvoudig. Depuydt verloor de eerst game, maar herstelde zich en groeide in haar spel, waardoor ze de wedstrijd met 1-3 naar zich toetrok en Leiden met een 0-3 voorsprong kon gaan pauzeren. Na de rust mocht Van Marwijk aantreden tegen Kovtoun. De Leidse speelde ijzersterk en won alle drie de games met overmacht.

Daarna kantelde het enigszins. Zowel Chen Chen als Depuydt konden hun eerdere goede spel niet evenaren en moesten beiden de overwinning aan de Limburgse ploeg laten. Het bleef bij die twee verliespunten, want de dubbelwedstrijd waarin Van Marwijk en Chen Chen tegenover Kovtoun en Lommen stonden ging in vijf sets naar de vrouwen van Scylla.

Vier
Voorlopig staat Scylla daarmee veilig op plaats vier die toegang verschaft tot de play-offs. Volgende week gaat de reis naar Den Helder. Altijd een lastige tegenstander. Scylla is zeker niet de favoriet, maar de Helderse ploeg zag Nederlands kampioene Shuohan Men in de zomer vertrekken en is daardoor wellicht toch iets minder sterk.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×