(Foto: Chris de Waard).

Leiden start pilot met corporaties voor opvang minderjarige vluchtelingen

In het voormalige belastingkantoor aan het Stationsplein 107 gaat de gemeente Leiden vanaf 24 oktober zeventien alleenstaande minderjarige vreemdelingen opvangen. Ook start de gemeente samen met drie corporaties een proef met de opvang van deze zogenoemde amv’ers.

Woensdag zei burgemeester Lenferink al dat Leiden tegemoet wilde komen aan de oproep van staatssecretaris Eric van der Burg aan de gemeenten om plekken beschikbaar te stellen voor de minderjarige vreemdelingen die hier zonder familie verblijven. In de gemeenteraadsvergadering vulde wethouder Terpstra (wonen) dat donderdagavond verder in.

Terpstra wees erop dat Leiden al op tal van vlakken een steentje bijdraagt waar het gaat om de opvang van vluchtelingen. Daar komen nu dus extra plekken bij die speciaal zijn bedoeld voor de minderjarige vluchtelingen. Ook wordt onderzocht waar in de Veiligheidsregio Hollands Midden nog voor 1 januari aanstaande enkele grootschalige voorzieningen kunnen worden gerealiseerd.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Julius Terpstra over de opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

De drie corporaties die in Leiden actief zijn, Ons Doel, Portaal en de Sleutels, stellen de komende tijd elk een woning beschikbaar voor het onderbrengen van alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Die gaan daar dan onder begeleiding wonen. Hoeveel jongeren er per woning kunnen worden ondergebracht is nog niet duidelijk en ook waar de woningen beschikbaar worden gesteld is nog niet bekend.

Leiden Maatschappij Politiek Vluchtelingen


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×