Nieuw Groenhoven aan de Oosterkerkstraat Leiden. (Foto: Roeland van Wely).

Gratis energie voor 189 bewoners door fout Ons Doel

189 bewoners van woningstichting Ons Doel krijgen voorlopig gratis energie. Ons Doel had de cv-installatie van haar complex Nieuw Groenhoven vervangen door een warmtekrachtkoppeling-installatie (WKK). Door verbranding van gas levert de installatie zowel warmte als elektriciteit. Bewoners moesten voor de elektriciteit 46 euro servicekosten betalen. De huurcommissie oordeelde dat dit onrechtmatig was.

Ons Doel heeft de bewoners van het complex inmiddels laten weten de beslissing te accepteren. Vanaf oktober hoeven de bewoners geen 46 euro per maand meer te betalen voor de elektriciteit. Daarnaast gaat de levering van elektriciteit voorlopig door zonder kosten. Het bedrag dat bewoners vanaf december 2020 per maand hebben betaald, in totaal 1.163,64 euro, krijgen de bewoners terug.

Een bewoner van het complex had verzet aangetekend tegen de servicekosten. Volgens de huurcommissie kan de verhuurder uitsluitend het werkelijke verbruik van de energie doorbelasten als dit goed wordt onderbouwd. De woningstichting had dit nagelaten. Ons Doel gaat nu onderzoeken of er een andere wettelijke manier is om de bewoners te laten betalen voor de elektriciteit.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×