Aart Strootman te gast bij Cultuur071. (Foto: Peter Visser).

Wavelength, het muziekfestival op het Bio Science Park, maakt doorstart

Toen Daniel Broncano besloot om terug te keren naar Spanje was de vrees gerechtvaardigd dat daarmee Wavelength ter ziele zou gaan. Het was immers Daniel die dit muziekfestival op het Bio Science Park in 2017 bedacht en het jaarlijks organiseerde, later bijgestaan door producente Fien Duijnmayer. Gelukkig bleek Aart Strootman (promovendus aan de ACPA, muziekwetenschapper, gitarist en bouwer van muziekinstrumenten) samen met zijn vriendin Merle Scheske bereid het stokje over te nemen.

Zaterdagavond 15 oktober transformeert BioPartner 5, het nieuwste gebouw op het park, in een heel bijzondere locatie voor prachtige muziek. Muziek gerelateerd aan het thema wetenschap, een thema dat uiteraard alles te maken heeft met de locatie. Het programma omvat composities van Michael Gordon, Aart Strootman, Qasim Naqvi en een wereldpremière van componist Enrico Ferri. De composities worden uitgevoerd door het Mallet Collective, het Duplum Duo en cellist Alistar Sung.

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

Programmeur Aart Strootman in Cultuur071: “Het is een spannend programma. Zowel de muziek als de locatie van Wavelength 2022 is toegesneden op nieuwsgierig publiek”. Aart kijkt zelf erg uit naar het stuk “Timber”, waarbij het gebouw nadrukkelijk onderdeel van de muzikale beleving wordt.

Wavelength 2022, 15 oktober 2022 vanaf 20:00 uur in BioPartner 5 op het Bio Science Park.

Cultuur Leiden Maatschappij #cultuur071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×