(Foto: Robbert Beurse).

De schoppen zijn de grond in: aanleg glasvezelnetwerk Zoeterwoude gestart

Wethouder Paul Olthof en directeuren Piet Grootenboer (DELTA netwerk) en Rob van Halderen (APK Telecom) hebben maandagochtend de start van de aanleg van snel internet in Zoeterwoude gevierd. Zij zetten de eerste schoppen in de grond op de hoek van de Oranjelaan en de Laan van Meerburg in Zoeterwoude-Rijndijk. Na dit symbolische gebaar wordt in de komende maanden de rest van de aanleg van het glasvezelnetwerk met graafmachines uitgevoerd.

Olthof is opgelucht. “Eerst zijn we jaren op zoek zijn geweest naar een partij die het aandurft om, ook in het buitengebied, een glasvezelnetwerk aan te leggen. Daarna volgde een spannende periode waarbij voldoende Zoeterwoudenaren zich moesten aanmelden voor het project om het rendabel te maken. En is het dan nu eindelijk zover. De aanleg is gestart”, zegt hij enthousiast.


Verslaggever Robbert Beurse in gesprek met Rob van Halderen en wethouder Paul Olthof over de start van de aanleg van glasvezel In Zoeterwoude.

Data
Van Halderen, van uitvoerder APK Telecom, heeft bij de start van het project wat data op een rij gezet. “We gaan 48 kilometer graven. Daarin komt 37 kilometer glasvezelkabel waarmee we 3728 huishoudens kunnen aansluiten”, berekende hij. Hij verwacht halverwege 2023 klaar te zijn. “Maar dan moeten de weergoden wel een beetje meehelpen. Want als het regent valt de productie wat tegen.”

Buitengebied
De planning van APK geldt voor de dorpskernen Dorp en Rijndijk en het industriegebied De Grote Polder. “Voor het buitengebied hebben we de opdracht nog niet gekregen. Dus daar kan ik nog niets over zeggen”, vertelt Van Halderen. Wethouder Olthof reageert hierop met de mededeling dat het aanbestedingstraject nog loopt. “Maar we doen er als gemeente alles aan om dit zo snel mogelijk in orde te maken”, belooft hij.

De gemeente Zoeterwoude betaalt 1,6 miljoen euro mee aan de aanleg van het glasvezelnet. “In de huidige tijd is snel internet onmisbaar”, vindt Olthof.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×