Keeper Jelto Spijker in actie. (Archieffoto: Sleutelstad).

Wisselend succes voor waterpoloteams ZVL-1886

Het mannenwaterpoloteam van ZVL-1886 won zaterdag thuis in de eredivisie ruimschoots van ZPC Amersfoort. “We speelden heel gedisciplineerd en gaven Amersfoort geen kans om hun eigen spel te spelen”, zegt keeper Jelto Spijker op vragen van Sleutelstad. “Helaas konden we dat gisteren niet herhalen in de bekercompetitie.”

Spijker hield zaterdag woord, zoals hij vorige week al aankondigde in Sport071. De drie punten bleven in Leiden bij de eerste competitiewedstrijd tegen Amersfoort. Ook zijn streven om niet meer van acht goals door te laten werd gehaald. Hij hoefde zelfs maar zeven keer in het net te vissen. Terwijl zijn teamgenoten het dubbele aantal scoorden tegen ZPC. Spijker: “Wij speelden fel en konden de druk helemaal bij Amersfoort leggen.”

Dodelijk
Een dag later ontving ZVL-1886 de waterpoloĆ«rs uit Utrecht voor de bekercompetitie. “Tegen UZSC zie je juist dat zij feller begonnen dan wij”, gaat Spijker verder. “We waren aan het begin niet gefocust en krijgen zodoende te makkelijk doelpunten tegen. Tegen een ploeg met de verdedigende kwaliteiten van UZSC is dat dodelijk.”

Met deze nederlaag komt meteen een einde aan deelname in de bekercompetitie. “Jammer genoeg is daarmee de beker voor ons gespeeld”, aldus Spijker. “Laat dit een les voor ons zijn dat we elke wedstrijd met de juiste intensiteit moeten spelen om onze doelstellingen te behalen.”

Vrouwenteam
Het vrouwenteam van ZVL-1886 wist dit weekend niet te winnen van tegenstander De Zaan. In Zaandam werd het 13-10. Komende zaterdag speelt het team van coach Iefke van Belkum thuis tegen De Ham uit Krommenie. Een week later speelt ZVL uit tegen De Zaan verder in de bekercompetitie.

 

 

 

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×